Folosim cookie-uri 🍪 Unele dintre ele sunt esențiale, iar altele ne permit să îți oferim o experiență de navigare mai bună. Dacă nu accepți toate cookie-urile, nu putem garanta funcționalitatea.
Acceptă toate Numai esențiale
Înapoi
Strategia Națională de Educație Financiară – un pas concret pentru o educație financiară mai bună

Strategia Națională de Educație Financiară – un pas concret pentru o educație financiară mai bună

11 April 2024

Pe 11 aprilie 2024, la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București, Ministerul Educației a fost gazda unui eveniment dedicat Zilei Educației Financiare, parte dintr-o serie de inițiative și programe orientate către promovarea educației financiare în România. În cadrul acestui eveniment a fost prezentată Strategia Națională de Educație Financiară (SNEF) pentru perioada 2024 – 2030, adoptată recent de Guvernul României.

SNEF stabilește direcțiile de acțiune pentru trei categorii importante de populație: copii și tineri până în 25 de ani, populația adultă și operatorii economici. În special pentru copii și tineri, strategia urmărește introducerea și dezvoltarea educației financiare în curriculumul național, realizarea de acțiuni complementare adresate învățământului preuniversitar și universitar, precum și promovarea comportamentelor financiare responsabile prin intermediul mass-media și programelor de conștientizare pentru părinți.

Obiectivele majore ale SNEF vizează creșterea gradului de educație financiară în rândul copiilor și tinerilor, îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților financiare ale populației adulte și sporirea accesului operatorilor economici la informații financiare relevante.


Notice: Object of class WP_Term could not be converted to int in /var/www/html/pnrr.edu.gov.ro/wp-content/themes/codestage-ministeruleducatiei-pnrr/template-parts/content-single.php on line 84

Notice: Object of class WP_Term could not be converted to int in /var/www/html/pnrr.edu.gov.ro/wp-content/themes/codestage-ministeruleducatiei-pnrr/template-parts/content-single.php on line 101